Helen en Natsumi

 

Het is heerlijk om met dieren samen te leven en heb dit

van huis uit al meegekregen. Toen wij verhuisden van de stad naar het platteland kregen we een hond (bastaard Samojeed) uit het asiel. Een geweldige lieve hond maar met een verleden. Wij gaven haar de naam Pluim. Zij heeft nog

5 mooie jaren bij ons gewoond waarna zij overleed aan kanker.

Enige tijd later kregen we Kim, een rasechte Samojeed, met haar hebben mijn ouders een aantal nestjes gefokt. Uit het eerste nestje hebben we een teefje gehouden, Nanoek.

Enkele pups hebben prachtige titels behaald en hebben hun genen doorgegeven. Zodoende ben ik al op jonge leeftijd bekend geraakt met de FCI groep 5; Spitsen en Oertypen.

 

Dankzij een dorpsgenoot kwam ik in aanraking met de Shikoku. Dit ras spreekt mij enorm aan omdat zij nog veel oorspronkelijke trekken hebben waarvan ook katachtige !

met daarbij een grote mate van intelligentie en onafhanke-lijkheid. Natsumi koos toendertijd mij en juist vanwege haar speelse, vrolijke en aanhankelijke karakter ben ik als een blok voor haar gevallen. 

 

Na 2,5 jaar intensief met haar opgetrokken en samengewerkt te hebben op het gebied van ringtraining, speuren en binnenkort coursing, maar ook haar aanwezigheid bij mijn bezoekjes aan ouderen, ben ik van mening dat haar karakter een aanwinst is voor het ras Shikoku. Om zeker te zijn dat Natsumi geschikt is als fokteef heeft zij alle keuringen zoals HD, erfelijke oogafwijkingen ECVO en Patella Luxatie gehad en is zij geschikt bevonden.